Huncalife Kazanç Planı
top of page

Huncalife Kazanç Planı

HuncaLife Kazanç Planı

HuncaLife Temsilcisi olarak, bir ay içinde yaptığınız kişisel alımlar ve alt ekibinizin yaptığı alımlar neticesinde topladığınız HuncaLife TL Puanlarına göre, prim tablosunda öngörülen seviyeden gelir elde edersiniz. HuncaLife’ ın cömert kazanç planına gelin birlikte göz atalım.

HuncaLife TL Puanı, aylık performansın ve prim seviyesinin belirlenmesinde kullanılan, ürünlere verilmiş TL puan değeridir.

İş Hacmi (İH), primlerin üzerinden hesaplanan TL parasal değerdir.

Kişisel Grup TL Puanı, bir HuncaLife Temsilcisinin, bir ay içinde %24 seviyesine ulaşmış grupları dışında kalan kollarının ve kişisel alımlarının neticesinde ulaşılan toplam TL Puandır.

Toplam Grup TL Puanı, bir HuncaLife Temsilcisinin, bir ay içinde kişisel alımları ve alt ekipte gerçekleşen alımlarla ulaşılan toplam TL puandır. HuncaLife Kazanç Planı cetvelinde bir kişinin hangi prim seviyesine hak kazandığını belirlemeye yardımcı olur.




Hayallerinizi gerçekleştirin!

PRİM %

TL PUAN (KDV DAHİL)

5%

₺ 500

9%

₺ 1.500

12%

₺ 3.000

16%

₺ 6.000

20%

₺ 12.000

24%

₺ 16.000

Liderlik Primi:

Alt grubunuzda %24 seviyesine ulaşmış kişilerin üzerinden hak edeceğiniz primlerdir. HuncaLife Prim Tablosu’na göre %24 seviyesine ulaşan bir Temsilci, HuncaLife Kazanç Planına göre Liderlik seviyesine yükselir; ek gelir ve ödüllere hak kazanır.

Alt grubunuzda bulunan ve %24 seviyesine ulaşmış bir kişinin size doğrudan bağlı sayılması için, bu kişinin üst sponsorlarının yandan şartlarını ya da aktifliklerini yapmamış olmaları gerekir.

Liderlik Basamakları ve Liderlik primi kazanma koşulları

  • Alt ekibinizde bir adet altın temsilci kolunuz bulunması halinde, bu kol üzerinden liderlik primi elde edebilmeniz için bu kolun dışındaki %24 seviyesi altındaki diğer kollarınızdan 7.000 TL Puana ihtiyacınız vardır.

  • Safir Lider olmanız halinde yani 2 altın lider kolunuz ve 45.000 TL Grup puanınız olması durumunda %24 dışı kollarınızdan minimum toplam 7.000 TL Puana ulaşmanız gerekir.

  • Zümrüt Lider olduğunuzda yani 4 altın lider kolunuz ve 80.000TL Grup puanınız olması durumunda %24 dışı kollarınızdan minimum toplam 7.000 TL Puanınız olması gerekir.

  • Yakut Lider olmanız durumunda yani 6 altın lider kolunuz ve 125.000TL Grup puanınız olması durumunda %24 dışı kollarınızdan minimum toplam 7.000 TL Puanınız olması gerekir.

  • Elmas Lider olmanız durumunda yani 9 altın lider kolunuz ve 250.000TL Grup puanınız olması durumunda %24 dışı kollarınızdan minimum toplam 7000 TL Puanınız olması gerekir.

  • Yıldız Lider olmanız durumunda 12 kolunuz ve 750.000 TL Grup puanınız olması halinde liderlik primi almanız için 20 Yıldız puanınızın olması gerekir.

Yıldız Liderler, yılsonlarında yapılan değerlendirme ve bir sonraki yılın stratejilerini belirleme toplantılarına, katılma hakkını elde ederler. Toplantı tarihi en az 1 ay öncesinden Yıldız Lidere bildirilir. Yıldız Liderin toplantıya geliş gidiş yol ve konaklama ücreti kendisine aittir.

  • İki Yıldız Lider olmanız durumunda 12 kolunuz ve 1.500.000TL Grup puanınız olması halinde liderlik primi almanız için 30 Yıldız puanınız olması gerekir.

İki Yıldız Lider, yılsonlarında ya- pılan değerlendirme ve bir sonraki yılın stratejilerini belirleme toplantılarına, katılma hakkını elde ederler. Toplantı tarihi en az 1 ay öncesinden İki Yıldız Lidere bildirilir. İki Yıldız Liderin toplantıya geliş gidiş yol ve konaklama ücreti kendisine aittir.

  • Üç Yıldız Lider olmanız durumunda 12 kolunuz ve 3.000.000TL Grup puanınız olması halinde liderlik primi almanız için 35 Yıldız puanınız olması gerekir.

Üç Yıldız Lider, yıl sonlarında yapılan değer- lendirme ve bir sonraki yılın stratejilerini belirleme toplantılarına, katılma hakkını elde eder- ler. Toplantı tarihi en az 1 ay öncesinden Üç Yıldız Lidere bildirilir. Üç Yıldız Liderin toplantıya geliş gidiş yol ve konaklama ücreti kendisine

Liderler Yönetim Kurulu Başkanı veya Yönetim Kurulu üyeleri ile 3 (üç) ayda, en fazla bir yüz yüze görüşme talep edebilirler.

Yukarıda anlatılan %24 dışı yandan TL Puan şartlarına kişisel yapmış olduğunuz TL Puanlar da dahildir. Ayrıca altın seviyesine ulaşmış kol şartlarında bu altın seviyesindeki temsilcilerin de bu ay içerisinde en az altın seviyesi ve yandan şartlarını sağlamış olması gerekir. Bir önceki ayda altın olması yeterli değildir.

Yıldız Puan:

Yıldız ve üzeri liderlerin prim alma koşullarından biridir,

Yıldız ve üzeri liderler kendilerine direkt bağlı Altın liderden 1 yıldız puanı, Safir liderden 2 yıldız puanı, Zümrüt liderden 3 yıldız puanı, Yakut liderden 4 yıldız puanı, Elmas liderden 5 yıldız puanı, Yıldız liderden 8 puan yıldız puanı, Cift yıldız liderden 10 puan yıldız puanı, Üç yıldız liderden 10 yıldız puanı kazanırlar.

Yıldız ve üzeri liderlerin yıldız puanı hesaplanırken, direkt bağlı kollarının “aktif 3 derinliğinde” bulunan en yüksek kariyerin yıldız puanı liderin yıldız puanına yansır. Bir liderin yıldız puan değeri sadece bir sponsora yansır, ikinci bir sponsora yansımaz.

KARİYER

YILDIZ PUANI KOŞULU

YILDIZ

20 Yıldız

ÇİFT YILDIZ

30 Yıldız

ÜÇ YILDIZ

35 Yıldız

• Liderlik primlerini kazanabilmek için, 01.02.2016 tarihinden itibaren, kariyer basamaklarına göre katalog alınması zorunluluğu getirilmiştir. Bu katalog mevcut ayın ya da bir sonraki ayın kataloğu olabilir, alınması gereken katalog adetleri aylara ya da seviyeye göre değişiklik gösterebilir. Katalog gönder modülünden yollanan kataloglar ile HuncaLife’ın belirleyebileceği kampanyalı katalog alımları Liderlik Primi hak edişinin dışındadır.

• HuncaLife kariyer basamaklarında SAFİR Lider seviyesine gelerek araç bonusu hakkından yararlanan Temsilcilerimiz, HuncaLife Temsilciliğinden ayrılmadan aynı anda başka doğrudan satış şirketlerinde çalışamazlar.

1.derece akrabaları üzerinden de başka bir doğrudan satış firmasında faaliyet gösteremezler. Bu durumda kişinin hesabı derhal kapatılır ve kendisine herhangi bir prim ödemesi yapılmaz. Bu şekilde hesabı kapatılan Liderlerin, tekrar kayıt olması için 6 (altı) ay beklemesi gerekmektedir. Bu süre sonunda tekrar Temsilcilik başvurusu yaparlarsa, bu talep Etik Kurul’da değerlendirilir ve sonuçlandırılır.

Liderlik Primi Oranları:

  • Altın Lider seviyesinde bulunmanız halinde ekibinizde size bağlı bulunan Altın Lider kolunun %24 dışı puanı üzerinden Birinci derinliğinizde %5, ikinci derinliğinizde bulunan Altın Liderlerinizin % 24 dışı puanlarından da %2 prim elde edersiniz.

  • Safir Lider olmanız halinde, size bağlı Altın Lider kollarınızdan birinci derinliklerinden % 5, ikinci derinliklerinden % 4, prim elde edersiniz.

  • Zümrüt Lider olmanız halinde, size bağlı Altın Lider kollarınızın birinci derinliklerinden % 5, ikinci derinliklerinden % 4, üçüncü derinliklerinden %3.

  • Yakut Lider olmanız halinde, size bağlı Altın Lider kollarınızın birinci derinliklerinden %5, ikinci derinliklerinden % 4, üçüncü derinliklerinden % 3, dördüncü derinliklerinden % 2 prim elde edersiniz.

  • Elmas Lider olmanız halinde, size bağlı Altın Lider kollarınızın birinci derinliklerinden %5, ikinci derinliklerinden % 4, üçüncü derinliklerinden % 3, dördüncü derinliklerinden % 2, beşinci derinliklerinden %1 prim elde edersiniz.

  • Yıldız Lider olmanız halinde, size bağlı Altın Lider kollarınızın birinci derinliklerinden %6, ikinci derinliklerinden % 5, üçüncü derinliklerinden % 4, dördüncü derinliklerinden % 3, beşinci derinliklerinden %2 prim elde edersiniz.

  • İki Yıldız Lider olmanız halinde, size bağlı Altın Lider kollarınızın birinci derinliklerinden %6, ikinci derinliklerinden % 5, üçüncü derinliklerinden % 4, dördüncü derinliklerinden % 3, beşinci derinliklerinden %2, altıncı derinliklerinden %1 prim elde edersiniz.

  • Üç Yıldız Lider olmanız halinde, size bağlı Altın Lider kollarınızın birinci derinliklerinden %6, ikinci derinliklerinden % 5, üçüncü derinliklerinden % 4, dördüncü derinliklerinden % 3, beşinci derinliklerinden %2, altıncı derinliklerinden %1, yedinci derinliklerinden %0,75 prim elde edersiniz.

1 Mayıs 2016 itibariyle Liderlik primi ve /veya prim almaya hak kazanılması için, Liderlerin belirtilen seviyelere geldikleri her ay, HuncaLife’ın iletişim mecralarında yayınladığı adetlerde katalog alması gerekmektedir.

Herhangi bir kişisel grup puanından en fazla %12 Liderlik Primi verilecektir.

Eğer bir kişisel grup puanı üzerinden, %12’den fazla Liderlik Primi dağıtılması gerekiyor ise %12 oranına ulaşılana kadar en yakın liderden başlanarak Liderlik Primi dağıtılacaktır. %12 oranına ulaşıldıktan sonraki liderlik primleri verilmeyecektir.

1 Ekim 2018 tarihi itibari ile bir lider, alt grubundan 3 kariyerden fazla seviyesi azalırsa, o alt grubundan sadece 1. seviye liderlik primi hak edecektir.

Örnek 1: 1 Safir Liderin 1 alt derinliğinde “Yıldız” kariyerinde bir lider varsa Safir Lider sadece “Yıldız” olan liderden %5 Liderlik Primi alır. “Yıldız” liderin alt kollarındaki temsilcilerden %4 Liderlik Primi alamaz.

Örnek 2: Bir Zümrüt Liderin, 2 alt derinliğinde “Çift Yıldız” kariyerinde olan bir lider varsa, Zümrüt Lider 2. derinliğinde olan “Çift Yıldız” Liderden %4 Liderlik Primi alır. “Çift Yıldız” Liderin alt kollarındaki temsilcilerden %3 Liderlik Primlerini alamaz.

Seviye Ödülleri:

Aşağıda belirtilen kariyerlere ilk defa gelindiği aydan itibaren 12 ay içinde kariyerin 10 kez tekrar edilmesi ile kazanılan ödüllerdir.

Seviye ödülünü kazanmak için dönem boyunca bir temsilcinin prim alabilmesi için yerine getirmesi gereken tüm şartlar aranır.

Seviye ödülleri ilk defa seviyeye gelindiği aydan itibaren 10 eşit taksitlerle Huncalife Cüzdan hesabınızda birikir ve 12 ay sonra toplu olarak ödenir. Kariyerin kaybedildiği aylarda ödül cüzdan hesabınıza yansımaz.

Daha üst kariyerlere çıkmanız halinde geldiğiniz en yüksek kariyerin ödülünü 12 ay içinde 10 kez toplamaya başlarsınız,

Ödülü tamamlanmış kariyere düştüğünüzde, o kariyerin ödülünü kaldığı dönem kadar toplamaya devam edersiniz.

ALTIN

₺ 5.000

SAFİR

₺ 10.000

ZÜMRÜT

₺ 20.000

YAKUT

₺ 40.000

ELMAS

₺ 75.000

YILDIZ

₺ 100.000

ÇİFT YILDIZ

₺ 150.000

ÜÇ YILDIZ

₺ 250.000

İlk Defa Seviye Alanlar için Ödüller

%24 ve altındaki seviyelere ilk defa ulaşan temsilcilerimize;

  • %12 seviyesi için Rozet

  • %16 seviyesi için Rozet

  • %20 seviyesi için Rozet

  • %24 Altın seviyesi için Rozet ve Sertifika hediye edilecektir.

Araç Bonusu ve Araç Kullanım Hakkı:

1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle Safir ve üzeri seviyeye gelen ve bu seviyeleri 2 (iki) ay üst üste koruyan liderlerimiz aşağıda belirtilen tutarlar kadar araç bonusu kazanırlar.

SAFİR

₺ 1.750

ZÜMRÜT

₺ 2.500

YAKUT

₺ 3.500

ELMAS

₺ 6.000

YILDIZ

₺ 8.000

ÇİFT YILDIZ

₺ 12.000

ÜÇ YILDIZ

₺ 17.500

Seviyenizi koruduğunuz sürece, araç bonusu almaya devam edersiniz.

Araç bonusu hakedişinde bir Lider, kural gereği aynı seviyeye 2 (iki) kez ulaşması yerine ikinci ayında daha yüksek bir seviyeye gelmesi halinde aynı seviyeyi 2 (iki) kez üst üste koruduğu seviyenin araç bonusunu hak eder.

Elmas, Yıldız, Çift Yıldız ve Üç Yıldız kariyerine gelen liderler aynı seviyeyi 6 (altı) kez üst üste koruduğu takdirde Araç bonusu yerine araç talep edebilirler.

  • Araç talep eden lidere, bulunduğu seviyenin güncel bonusu tutarı karşılığında kiralanabilecek bir araç tahsis edilecektir.

  • Araç Programına dahil olmuş ve /veya olacak Elmas ve üzeri Liderlerimiz için yeni kurala göre bulunduğu seviyeyi koruyamadığı ilk ay ve / veya aylar için araç kiralama bedeli Liderin mevcut priminden kesilecek ya da tahsil edilecektir.

  • Araç bonusu veya kullanım hakkını tekrar kazanabilmeniz için, gerekli olan kariyer seviyenizi tekrar yakalamanız gerekmektedir.

  • Hak edilen araç Lider seviye atlasa bile sözleşmenin imzalandığı süreden itibaren belirtilen sürelerde minimum otuzaltı (36) ay kendisinde kalacaktır. Şirket gerek gördüğünde aracın kullanıcı değişikliği hakkını saklı tutar.

  • Otomobil planını hak edebilmeniz için o takvim yılı içerisinde, başladığınız aydan sonraki ayların her birinde aktiflik şartınızı yerine getirmiş olmanız gerekmektedir.

Seviyeler için belirtilen araçlardan hangisinin Lidere tahsis edileceğine HuncaLife karar verir. Kullanım hakkı verilen araçlar, muadil başka bir araç olabilir. Renk ve donanım açısından farklılık gösterebilir. Araçlar, en fazla 4 yaşında olacaktır. Araçların HuncaLife’tan teslim alınması ve tekrar belirtilen sürede teslim edilmesi, Lider sorumluluğundadır.

Araç teslimleri her 3 ayda bir Huncalife’ın belirlediği yer ve tarihte yapılır.

Lider, bir üst seviyenin aracını kullanım hakkı kazandığında, HuncaLife ile yapılan sözleşmeye istinaden araç bir üst seviyeye ait araç ile değiştirilmesi veya aradaki araç yardım bedelinin Lider’in primine eklenmesi hususu tamamen HuncaLife’ın yetkisi dahilindedir.

Lider, kullandığı araçta HuncaLife reklamının yapılması için HuncaLife logosuna ve HuncaLife Kazanç Kapısı ibaresine, HuncaLife’ın talep ettiği yerlerde ve boyutta yer verecektir. Bu yükümlülüğe uymadığı takdirde HuncaLife araç yardımını derhal sonlandırma hakkına sahiptir.

Kullanıcı hatasından kaynaklı kazalar sonucunda oluşan, hasar, yaralama ve ölümle sonuçlanan kazalardan kaynaklı yansıtılacak prim farkı kullanıcıya yansıtılma ya da yansıtılmama hakkı HuncaLife a aittir.

Seviye kaybı yaşayan bir Lider, kullanımında bulunan HuncaLife aracını iade etmek istemesi durumunda; aracın iade alınabilmesi için iade alınacak araç seviyesine yeni bir liderin ulaşması gerekmektedir. Bu süre içerisinde araç liderden teslim alınmaz, araç kendisinde kalır. Seviyeye ulaşan başka bir lider olmadığı ve temsilcinin aracı iade etmek istemesi durumunda doğabilecek maddi giderler (Araç Kira Bedeli, Otopark Ücreti, Hasar vb.)Temsilcinin mevcut priminden kesilecek ya da tahsil edilecektir.

Liderlik İlkelerimiz

Hunca Kozmetik A.Ş. olarak, kozmetik sektöründe 1957 yılından bu yana, yarattığımız değerler ve kurum kültürümüz ile yolumuza devam ediyoruz. Evrensel boyutta kabul görmüş ve bizim de kurum kültürümüzün temelini oluşturan, vazgeçilmez ve taviz verilmez değerlerimiz vardır: Saygı, Sevgi, Hoşgörü ve Bilgi Paylaşımı Hunca, 2011 yılında, yarım asrı aşkın geçmişinden gelen gücüyle tecrübesini birleştirerek HuncaLife markasıyla, doğrudan satış dünyasına bir giriş yaptı. HuncaLife, dünyada yaklaşık 117 milyar dolar hacme sahip, 74 milyon kişiye bağımsız iş fırsatı sunan bu sektöre adım atarak, ülke ekonomisini ve topluma katkısını farklı bir boyuta taşımayı hedeflemektedir. Ürettiğimiz ürünlerden, müşterilerimize yaklaşımımıza kadar işimizin her aşamasını bu prensipler belirler. HuncaLife çatısı altında yer alan Liderlerin görevi de işte bu evrensel değerlere sahip çıkmak ve bu felsefeyi ekiplerine yansıtmaktır. Bizim için Lider, HuncaLife’ın belirlediği hedeflere ilerlerken, bu yolda izlenecek yöntemleri oluşturan, hep aynı motivasyon ile yola devam edilmesini sağlayan kişidir. Bir Liderin en belirgin özelliği, bir amaç etrafında topladığı kişileri, bu amaç doğrultusunda harekete geçirmesidir. Bunun için de ekibini, bilgi ve yeteneğiyle peşinden sürükleyebilmeli, aralarında işbirliği yaratarak; bireysel çıkarlar yerine, odak noktası olarak belirlenen ortak değerlere yönlendirmelidir. HuncaLife’ta Lider olmak, yukarıda belirlenen vasıfların yanı sıra aşağıda yer alan ‘‘Liderlik İlkelerimiz’’ konularında, hassasiyet ve dikkat gerektirir.

  1. Lider, şirket menfaatlerine aykırı hareket ve söylemlerde bulunamaz.

  2. Lider, şirketin belirlediği kuralları anlayıp, sahip çıkmakla ve ekibinin kurallara riayetini denetlemekle sorumludur.

  3. Lider, şirketin düzenlemiş olduğu eğitimlere, organizasyonlara ve ödül törenlerine, haklı bir neden sunmadığı müddetçe ekibiyle birlikte, vaktinde ve kurallara riayet ederek katılmalı ve üzerine düşen görevleri yerine getirmeli, organizasyonlara maksimum katılımı sağlamalıdır.

  4. Liderler şirket tarafından düzenlenen toplantılarda konuşulan konular yayınlanana kadar sahaya bilgi veremez.

  5. Lider, kendi ekibi için düzenleyeceği 30 kişi ve üzeri katılım planladığı organizasyonlarda şirkete yazılı başvuruda bulunarak onay almalıdır.

  6. Lider, çözüm üretir, sorun üretmez.

  7. Liderler, ekiplerinde yer alan tüm temsilcileri eşit görür, eşit davranır, ayrımcılık yapmaz.

  8. Altın ve üzeri liderler düzenlenen sertifikalı Şirket Organizasyonlarına (eğitimler, Akademiler, toplantılar vb.) 1 yıl içerisinde 1 ve/veya 2 sefer ekibi ile birlikte katılmak zorundadır.

  9. Safir ve üzeri Liderler kendi ekiplerine yılda üç kez eğitim toplantısı düzenlemelidir.

  10. Lider, ekibinin eğitimlere ve HL Şirket İlkeleri Kitapçığına uygun davranması için gerekli paylaşımları yapmakla yükümlüdür.

11.Lider kendi ekibinin haricinde bulunan diğer lider, sponsor ve temsilcileri gerçek bağlı liderinden habersiz toplantı ve eğitimlere davet edemez. Liderin hem doğasında olan özellikleri hem de HuncaLife’ta Lider olmanın olmazsa olmazları, bizi hedeflerimize ulaştırır. HuncaLife, Liderlerimize özel bir takım gelir, hak ve hizmetler sunmaktadır. Lider olmayan kişiler, HuncaLife’ın Liderler için geliştirmiş oldukları aşağıdaki gelir ve haklardan faydalanamayacaklardır.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page